Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1940 niezalogowanych)
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
setki polakow pracuje i zarabia sporo ponad 400 000/ rok dopisze bo wiekszosc pewnie nie wie ale srednio norwedzy 270 000

Skad Ty takie rewelacje bierzesz ?
Tu masz w miare dokladne dane. Przeczytaj i nie osmieszaj sie

Napisał setki.Nie większość itd...
Setki w porównaniu do ok 70 000 legalnych to ok 1 %...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
secondo napisał:
setki polakow pracuje i zarabia sporo ponad 400 000/ rok dopisze bo wiekszosc pewnie nie wie ale srednio norwedzy 270 000

Skad Ty takie rewelacje bierzesz ?
Tu masz w miare dokladne dane. Przeczytaj i nie osmieszaj sie

Napisał setki.Nie większość itd...
Setki w porównaniu do ok 70 000 legalnych to ok 1 %...

Tu nie o te setki chodzilo, a jedynie o sprostowanie, ze srednie roczne zarobki w Norwegii sa duzo wyzsze niz wymienione, smieszne 270 000.

Bystrzak z Ciebie, ze hoho
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
ojejej.To akurat zrozumiałem,a że niepełnie się wypowiedziałem,to cóż,jeżeli to daje komuś powód do radości to niech mu w serce idzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
secondo napisał:
a że niepełnie się wypowiedziałem,to cóż

Niepelnie sie wypowiedziales ?
W mojej opinii, to Ty sie w ogole nie wypowiedziales
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
więc Anno,jeżeli tak Ci zależy to uzupełnię...Miałem na myśli to,że jego porównywanie średniej krajowej norweskiej nieważne czy trafionej,czy nie,ma się nijak do jego porównywania wysokich zarobków aż setek Polaków w porównaniu do ok 70 000 przebywających w Norwegii,którzy jednak tę średnią zaniżają.Jeżeli w tym temacie chodzi o bystrość umysłu,to przyganiał kocioł garnkowi...Bez urazy oczywiście,bo wbrew opiniom jakie o mnie zaczynają krążyć,żadnym to prowokatorem nie jestem.Pozdrawiam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Dupek Stary
(Kolega)
Stały Bywalec
kamil75 o czym Ty piszesz???? toppskatt??? masz poczytaj: www.skatteetaten.no/no/Tabeller-og-satser/Toppskatt/

a tutaj masz na temat policji: www.lostat.no/getfile.php/Filer/Hovedtar...splaner_juni2012.pdf

poza tym na temat Norwegii nie masz pojecia...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów
sebastian sebastian
(sebaseba)
Stały Bywalec
kamil75 napisał:
skad wy te liczby bierzecie?? to tak samo jak srednia w POLSCE ponad 3700?
mowie o naormalnych ludziach wiekszosci spoleczenstwa a nie garniutorki w borach w oslo tylko w calym kraju popytaj sie sasiadow itd a nie jakies artykoly podajesz
pracujemy ok 1800h w roku? zarobki fizycznych to 190-230kr
policzmy 210kr/t =378000 bo od ok 400 000 zaczyna placic chyba 45% podatku a tak placi 35-36% i co mu zostaje?

ok 250000kr w kieszeni
pani w sklepie zarabia ok 15 000 no chyba ze pracuje na popopludnie to wiecej policjant ok 23 000

kazda normalna rodzina gzde pracuja 2 osoby odprowadza 35-36% podatku
porozmawiaj z ludzi albo posprawdzaj sobie skatte

a co do sredniej krajowej to liczy sie ja z 6 albo 8 zawodow i nic wiecej
...co do sredniej krajowej ---Prezes je mieso, pracownik kapuste, wiec srednio jedza bigos
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok